Almati - Kazakistan

Saat Farkı : +3 Saat
Para Birimi : Tenge
Dil : Kazakça
Telefon Kodu : +7 (3272)
Vize : Vizesiz

Almati - Verdiğimiz Hizmetler

Almati Uçak Bileti, Almati Otelleri
Uçak Bileti
Otel

Almati, Kazakistan’ın Can Damarı

Kazakistan’ın eski başkenti olan Almati, sadece ülkenin en büyük şehri olmakla kalmıyor, Orta Asya’da bir Avrupalı olarak da öne çıkıyor.

Şehir, etnik ruhunu hiç kaybetmemiş ama büyük bir metropolde görebileceğiniz her şeye sahip. Almati, son zamanlarda özellikle gece kulüpleri, alışveriş ve lüks yaşam merkezleri ile modern dünyaya ayak uyduruyor. Zamanında Rusya’dan en fazla etkilenen Sovyet şehirlerinden olan Almati çevresinde açılan kayak merkezleri de turizme önemli bir katkı sağlar.

Almati Gezilecek Yerler

Almati görülmesi gereken yerler…

BAŞKANLIK SARAYI
Almati’nin başkanlık sarayına sivillerin ve turistlerin girmesine izin verilmiyor. Ama binanın güzel mimarisi ve çevresindeki manzara küçük bir ziyarette bulunmanıza yeter. Eğer kapı önünde bekleyen askerler görürseniz, bu başkanın binada olduğunu gösteriyor.

ALMATİ ULUSAL MÜZESİ
Kazak tarihi hakkında detaylı bilginin yanı sıra, prehistorik dönemden Moğol dönemine kadar pek çok kültürün izlerini sürebileceğiniz bir yer.

28 PANFİLOV ANI PARKI
Bu park, II.Dünya Savaşı sırasında, Nazilere karşı savaşırken ölen Kazak askerlerinin anısını yaşatıyor. Parkın içinde, hiç çivi kullanılmadan inşa edilen bir Ortodoks kilisesi ve askerler anısına hiç sönmeyen bir ateş bulunuyor.

CHİMBULAK
Kasım-Mayıs ayları arasında açık olan bir kayak merkezi. Kazakistan’ın ünlü dağlarında tırmanış ve kayak keyfi için uğrayabilirsiniz.

CHARYN KANYONU
Dünyanın en geniş 2.kanyonu olan Charyn, Almati’nin doğusunda yer alıyor. Zamanınız varsa mutlaka görmeniz gereken doğa harikasından biri. Charyn’in bazı bölgelerinde 300 milyon yıllık fosiller bulunuyor.
Site Haritası Bizi Takip Edin
Ana Sayfa
Hakkımızda
Paris - Fransa Turları
Seyşeller Turları
Yurt Dışı Turlar
İletişim
Prag Turları
Mauritius Turları
Balayı Turları
Balayı Turları
Maldivler Turları
Tunus Turları
Destinasyonlar
Dubai Turları
Uçak Bileti
Pegasus Hava Yolları
Türk Hava Yolları
web tasarım ve içerik yönetimi