Amman - Ürdün

Saat Farkı : Saat farkı yok
Para Birimi : Ürdün Dinarı
Dil : Arapça
Telefon Kodu : +962 (6)
Vize : Ürdün Vizesi

Amman - Verdiğimiz Hizmetler

Amman Uçak Bileti, Amman Otelleri, Amman Havaalanı Transferleri
Uçak Bileti
Otel
Otel + Uçak
Uçak + Transfer
Araç Kiralama

Amman Hem Batılı Hem Doğulu

Amman’nın iki yüzü var. Geleneksel “Doğulu” Amman’ın hemen yanı başında sanat galerileri, kafe barları ve lüks evleriyle modern “Batılı” Amman yer alıyor. Amman; çöl ve verimli Ürdün Vadi’si arasında kalan coğrafyada zıtlıkların şekillendirdiği büyüleyici bir şehir.

Her iki bölgeyi de görmeden Amman’ı bir bütün olarak algılamak mümkün değil. Ürdün’ün başkenti ve en büyük şehri konumundaki Amman, İstanbul gibi yedi tepe üzerine kurulmuş. Ülke bayrağındaki yedi köşeli yıldız onu temsil ediyor. Büyük bir dönüşümün eşiğindeki kent, Ürdün’ün önemli bir sanayi merkezi aynı zamanda.

Amman Gezilecek Yerler

Amman görülmesi gereken yerler…

ULUSAL ARKEOLOJİ MÜZESİ
Müzede 6000 yıllık kafataslarından Ummayyad döneminin el sanatlarına kadar Ürdün tarihini aydınlatan yüzlerce obje sergileniyor. 1952 yılında Qumtan’da bulunan ve tarihte “Ölü Deniz El Yazmaları” olarak anılan deri papirüs üzerine yazılmış belgelerden bazı örnekler de burada.

HERKÜL TAPINAĞI
Kalenin hemen yakınlarında Roma Herkül Tapınağı’nın sütunları yer almakta. Tepeye çıkarken taksiyle gidebilir, inerken manzara eşliğinde yürüyebilirsiniz.

KALE
Deniz seviyesinden 850 m. yükseklikteki jebet al-qala’a tepesinde yer alan kalenin bulunduğu yer. Buluntulardan anlaşıldığı kadarıyla Bronz Çağı’ndan beri agora olarak kullanılmakta. Bölgedeki en etkileyici yapı Al-Qasr olarak da bilinen Umayyad Sarayı.
Site Haritası Bizi Takip Edin
Ana Sayfa
Hakkımızda
Paris - Fransa Turları
Seyşeller Turları
Yurt Dışı Turlar
İletişim
Prag Turları
Mauritius Turları
Balayı Turları
Balayı Turları
Maldivler Turları
Tunus Turları
Destinasyonlar
Dubai Turları
Uçak Bileti
Pegasus Hava Yolları
Türk Hava Yolları
web tasarım ve içerik yönetimi