Barselona - İspanya

Saat Farkı : -1 Saat
Para Birimi : Euro (Avro)
Dil : İspanyolca
Telefon Kodu : +34 (3)
Vize : Schengen Vizesi

Barselona - Verdiğimiz Hizmetler

Barselona Turları, Barselona Uçak Bileti, Barselona Otelleri, Barselona Havaalanı Transferleri
Uçak Bileti
Otel + Uçak + Transfer
Otel
Otel + Uçak
Uçak + Transfer
Araç Kiralama

Barselona Katalan Gururu

İspanya'nın Katalonya özerk bölgesinin başkenti olan Barselona tam bir açıkhava müzesi. 9. yüzyılda Katalan bir asilzade tarafından kurulan kentin tarihi İspanya'dan daha eski.

Tarih boyunca büyük sanatçılara ev sahipliği yapan kent tüm ihtişamını bir anlamda Antoni Gaudi’ ye borçlu. Kent; ünlü sanatçının hayatını adadığı ve bitiremeden öldüğü için “Bitmeyen Kilise” olarak anılan Sagrada Familia ile simgeleşmiş durumda. Sokaklarındaki Flamenko dans gösterileri, eşsiz mimari yapısı, renkli kültür ve eğlence hayatı ile Barselona mutlaka görülmesi gereken kentlerin başında geliyor.

Barselona Gezilecek Yerler

Barselona görülmesi gereken yerler…

MIRO MÜZESİ (FUNDACİO JOAN MIRO)
Kentin aynı zamanda kuş bakışı manzarasına da sahip ünlü Montjuic Tepesi’nde yer alan Miro Müzesi, sanatçının sıra dışı çalışmaları ile dolu. Mutlaka zaman ayırın!

PARK GUEL
Temiz havada, yeşillikler içinde çok güzel bir park. İçerisinde bulunan her şey yapay ama doğal parklardan hiçbir farkı yok. Kont Eusebi Guell’in 20 hektarlık aile arazisi üzerinde bir “Bahçe Şehir” olarak tasarlanmış olan Botafumeiro’daki bu alan, Gaudi’nin ünlü bir eseri.

LA RAMBLAS
Barselona’nın en ünlü caddesi. Renkli cıvıl cıvıl mağazaları, kafeleri, hepsi birer mimari değer taşıyan evleri ile Barselona’nın kalbi gibi.

CASA MILA
Gaudi tarafından Barselona’nın Rambla de Catalunya ve Passeig de Gracia caddelerinde yapılan Casa Mila aynı zamanda “La Pedrera” (Taş Ocağı) diye de adlandırılıyor. Dalgalara benzeyen beyaz duvarlardaki hareketi, yosunları andıran demir parmaklıklar tamamlıyor.

LA SAGRADA KİLİSESİ (KUTSAL AİLE KİLİSESİ)
Barselona’da görülmesi gereken ilk yapı. Guadi’nin belki de hayatındaki tüm yaşadıklarının bir dışa vuruşu olarak yansıyan kent merkezlerindeki bu kilise, inanılmaz bir eser. Duvarları, renkleri, kuleleri ile ilk bakışta tam bir karmaşa gibi görünen bu kilise Barselona’da sanat değeri olarak oldukça dikkat çekici bir özelliğe sahip.

CASA BATTLO
Şehrin en önemli bulvarlarından Passeig de Gracia’da bulunan, devrin sanayicilerinden Josep Batllo Casanovas için yaptığı Casa Batllo, Gaudi’nin zengin hayal gücünün ürünleriyle dolu.
Site Haritası Bizi Takip Edin
Ana Sayfa
Hakkımızda
Paris - Fransa Turları
Seyşeller Turları
Yurt Dışı Turlar
İletişim
Prag Turları
Mauritius Turları
Balayı Turları
Balayı Turları
Maldivler Turları
Tunus Turları
Destinasyonlar
Dubai Turları
Uçak Bileti
Pegasus Hava Yolları
Türk Hava Yolları
web tasarım ve içerik yönetimi