Kiev - Ukrayna

Saat Farkı : Saat farkı yok
Para Birimi : Grivna
Dil : Ukraynaca
Telefon Kodu : +380 (44)
Vize : Ukrayna Vizesi

Kiev - Verdiğimiz Hizmetler

Kiev Turları, Kiev Uçak Bileti, Kiev Otelleri, Kiev Havaalanı Transferleri, Rehberlik, Grup Turları, Kiev Bayi Gezileri
Uçak Bileti
Otel + Uçak + Transfer
Otel
Otel + Uçak
Uçak + Transfer
Araç Kiralama

Kiev Bilim ve Kültür Merkezi

Kiev, asırlar boyunca Karadeniz’in kuzeyindeki Doğu Avrupa toprakları tarihinin ayrılmaz bir parçası oldu. Şehrin geçmişi 1500 yıl öncesine dayanıyor.

Ukrayna’nın en büyük kenti ve başkenti. Burada yaşam, Kavimler Göçü sırasında Karadeniz’in kuzeyinden göç eden kavimlerden Kyiv Kardeşler kabilesinin Dinyeper nehri kıyısındaki topraklara yerleşmeleriyle 484 yılında başlamış. Günümüzde Kiev, zengin geçmişi, tarihi eserleri, tarih sayfalarındaki önemli yeri, yeni Avrupai çehresi ve stratejik konumuyla, Rusya ve Avrupa topraklarının gözde şehirlerinden biri.

Kiev Gezilecek Yerler

Kiev görülmesi gereken yerler…

ZOLOTI VOROTA ( ALTIN KAPI )
Bizans mimarisinden esinlenerek 1017-1024 yılları arasında şehre giriş kapısı ve surlar inşa edilmiş. Surlar yıkılmasına rağmen giriş kapısı günümüze kadar orijinal dokusunu koruyarak kalmış.

VLADIMIRSKAYA ZLATOVERHY MONASTERY ( VLADİMİRSKAYA KATEDRALİ )
Kiliseyi dünyaca ünlü yapan özellikleri; Hıristiyanlık dinini Slav ırkına getiren Knyaz Vladimir’e adanması ve içinde dünyaca ünlü Fransız, İtalyan ve Belçikalı sanatçıların yaptığı mozaik çalışmalarının eşsiz güzelliği.

KYIV-PECHERSK LAVRA ( PECARSKA LAVRA MANASTIRI )
Kuruluşu 11 yy. ortaları olan manastır eski SSCB içindeki en büyük manastırlardan biri. Günümüzde içinde 18 tane kilisenin bulunduğu manastırın kapladığı arazi 27 hektarı buluyor. Bu kiliselerin 12 tanesi yerin üzerinde, 6 tanesi ise yerin altındaki mağaralarda.

HİDROPARK
188 hektar arazi üzerine kurulmuş, Dinyeper nehrinin ortasında yer alan bir ada. Kıyı kısmı tamamen kumla doldurulmuş. Ulaşım sorunu yok. Hidropar sezonu 1 Mayıs’ta başlayıp, 1 Ekim’de sona eriyor.

KIEVO-MOGILYANSKAYA ( KIEVO- MOGILYANSKAYA AKADEMİSİ )
1632 yılında kurulmuş olan akademi bölgenin eski yapılarının başında geliyor. Buradan mezun olanlar arasında Lomonosov, Skovoroda Miloradovitch gibi dünyaca ünlü yazarlar bulunuyor.

KRESCHATIK ( KRESCHATİK CADDESİ )
Cadde Kiev’in değil aynı zamanda Ukrayna’nın da ana caddesi durumunda. 1100 metre uzunluğundaki bu caddenin başlangıç noktasında Bezarapski Pazarı ve Arena City alışveriş merkezi, bitiş noktasında ise dünyaca ünlü Özgürlük Meydanı (Turuncu Devrim Meydanı) bulunuyor.

BABIY YAR
İkinci Dünya Savaşı’nda ölenlerin anısını yaşatan bir anıt park.

PODOL
Podol semti nehir limanı,eski pazarları, balıkçılar çarşısı, meydanları, Kiev’e özgü mimariyi taşıyan evleri ve dar sokaklarıyla Kiev de görülmesi gereken yerlerden biri.
Site Haritası Bizi Takip Edin
Ana Sayfa
Hakkımızda
Paris - Fransa Turları
Seyşeller Turları
Yurt Dışı Turlar
İletişim
Prag Turları
Mauritius Turları
Balayı Turları
Balayı Turları
Maldivler Turları
Tunus Turları
Destinasyonlar
Dubai Turları
Uçak Bileti
Pegasus Hava Yolları
Türk Hava Yolları
web tasarım ve içerik yönetimi