Kuveyt - Kuwait

Saat Farkı : Saat farkı yok
Para Birimi : Kuveyt Dinarı
Dil : Arapça
Telefon Kodu : +96 (2)
Vize : Kuveyt Vizesi

Kuveyt - Verdiğimiz Hizmetler

Kuveyt Uçak Bileti, Kuveyt Otelleri
Uçak Bileti
Otel
Otel + Uçak

Kuveyt Basra Körfezi’nin Güzeli

Kentin simgesi haline gelen üçüz kuleleri müzeleri, alışveriş merkezleri, çarşıları. Lüks otelleri ve geniş bulvarlarıyla Kuveyt büyük bir metropol olma yolunda. Araya serpiştirilen park ve bahçelerle şehrin yeşil yüzü de yok olmamış.

Kentin ve başkenti olduğu ülkenin adı, su kıyısındaki küçük kale anlamına gelen “kout” sözcüğünden geliyor. Birkaç bedevi kabilesinin 17. yüzyılda yerleşerek kurduğu şehir, zamanla önemli bir liman haline geldi. Bahreyn’den gelen inciler, Hindistan’dan gelen baharatlar ve Çin’den gelen kumaşlarla zenginleşen Kuveyt altın çaplarını yaşadı. Petrolden elde edilen gelir kentin refahını daha da artırdı. 1990’larda yaşadığı savaşla ağır bir darbe alan Kuveyt şimdi acılarını geride bırakmış görünüyor.

Kuveyt Gezilecek Yerler

Kuveyt görülmesi gereken yerler…

SEIF SARAYI
20. yüzyılın başlarında Emir’in maiyetindekiler için inşa edilen saray ziyaretçilere açık değil. Bahçesinde dolaşabiliriz.

KUWAIT TOWERS
Kuveyt’in sembolü olan üç kule aynı zamanda kentin en çok ziyaret edilen yapıları arasında. 1979 yılında tamamlanan kuleler Körfez Savaşı sırasında Irak saldırılarından zarar gördü.

SADU EVİ
Mercan kayalıklardan yapılan ev. Bedevi toplulukların el sanatları çalışmalarının sergilendiği bir kültür müzesi olarak kullanılıyor.

ULUSAL MÜZE
Müzede yer alan Al-Sabah koleksiyonu dünyanın en önemli İslam eserleri koleksiyonlarından biri olarak nitelendiriliyor. Irak Savaşı’ndaki saldırılar sırasında müzedeki bir kısım eser zarar gördü.

BİLİM VE DOĞA TARİHİ MÜZESİ
Elektronik aletler, uzay teçhizatları, fosiller ve 18 metrelik bir balina iskeleti müzede sergilenen objeler arasında. Her gün saat 18:00’de müzedeki planetariumda “Galaksi Show” gösterisi var.

LIBERATION TOWER
Dünyanın en yüksek telekomünikasyon kulelerinden biri. Ziyaretçi girişine izin verilmiyor.
Site Haritası Bizi Takip Edin
Ana Sayfa
Hakkımızda
Paris - Fransa Turları
Seyşeller Turları
Yurt Dışı Turlar
İletişim
Prag Turları
Mauritius Turları
Balayı Turları
Balayı Turları
Maldivler Turları
Tunus Turları
Destinasyonlar
Dubai Turları
Uçak Bileti
Pegasus Hava Yolları
Türk Hava Yolları
web tasarım ve içerik yönetimi