Lizbon - Portekiz

Saat Farkı : -2 Saat
Para Birimi : Euro
Dil : Portekizce
Telefon Kodu : +351 (21)
Vize : Schengen Vizesi

Lizbon - Verdiğimiz Hizmetler

Lizbon Turları, Lizbon uçak Bileti, Lizbon Otelleri, Lizbon Havaalanı Transferi
Uçak Bileti
Otel + Uçak + Transfer
Otel
Otel + Uçak
Uçak + Transfer
Araç Kiralama

Lizbon Kaşiflerin İzinde

Akdeniz kültürünün büyün özelliklerini taşımasına rağmen Lizbon’un Akdeniz’e kıyısı bulunmuyor. Aynı İstanbul gibi yedi tepe üzerine kurulu olan şehir. Avrupa’nın en renkli başkentlerinden biri.

Portekiz’i ilk kez Fenikeliler’in kurduğuna inanılıyor. Ve İlk Çağlarda bölgede hakimiyet İber kabilelerin elinde olmuş. Kentte o dönemlerden kalma kalıntıları halen görebilirsiniz. 1531 ve 1755 depremlerinde neredeyse tamamen yok olan ve Pombal Markisi’nin planlamasıyla ikinci depremden sonra yeniden yaratılan şehir her yıl önemli sayıda turist ağırlıyor.

Lizbon Gezilecek Yerler

BELEM KULESİ
1515 yılında Lizbon liman girişini korumak amacıyla inşa edilmiş olan kulenin nehre bakan yüzünde denizciler için dua eden bir azize heykeli bulunuyor.

CALOUSTE GULBENKİAN MÜZESİ
Mısır, Yunan, Roma, Asya ve Avrupa sanatının seçkin örneklerinin sergilendiği müze Gulbenkian’ın kişisel koleksiyonu.

ŞEHİR MERKEZİ BAİXA
Rossio ve Praça de Comercio (Ticaret Meydanı) isimli iki meydan ile çevresi Baixa’yı, yani Lizbon merkezini oluşturuyor. Rossio Meydanı (Praça de Dom Pedro IV) IV.Pedro Meydanı olarak da biliniyor. Günümüzde ise küçük kafeleriyle insanları sohbete ve nostaljiye davet ediyor.

BASİLİCA DA ESTRELA
18.yüzyılın ikinci yarısından kalma bazilika rokoko tarzı kubbesi, kuleleri, aziz heykelleri ve dini öğelerden oluşan süslemeleriyle çok gösterişli.

JERONİMOS MANASTIRI
Keşifler Çağında, Vasco da Gama’nın Hindistan deniz yolu keşif yolculuğunun başarılı geçmesi için inşa edilmiş. Kaşifin mezarı da burada…

CASTELO DE SAO JORGE (SAO JORGE ŞATOSU)
Kentin hemen her yerinden görülebilen şato 6.yüzyıla tarihlendiriliyor. Bugünkü yeni saray inşa edilene kadar kralın rezidansı olarak kullanılıyordu.

ULUSAL ÇİNİ MÜZESİ
Müze ‘azulejo’ denilen ve beş yüz yıllık bir geçmişe sahip olan çini sanatının dünyadaki en önemli koleksiyonlarından birine ev sahipliği yapıyor.
Site Haritası Bizi Takip Edin
Ana Sayfa
Hakkımızda
Paris - Fransa Turları
Seyşeller Turları
Yurt Dışı Turlar
İletişim
Prag Turları
Mauritius Turları
Balayı Turları
Balayı Turları
Maldivler Turları
Tunus Turları
Destinasyonlar
Dubai Turları
Uçak Bileti
Pegasus Hava Yolları
Türk Hava Yolları
web tasarım ve içerik yönetimi