Madrid - İspanya

Saat Farkı : -1 Saat
Para Birimi : Euro (Avro)
Dil : İspanyolca
Telefon Kodu : +34 (91)
Vize : Schengen Vizesi

Madrid - Verdiğimiz Hizmetler

Madrid Turları, Madrid Uçak Bileti, Madrid Otelleri, Madrid Havaalanı Rransferleri, Rehberlik
Uçak Bileti
Otel + Uçak + Transfer
Otel
Otel + Uçak
Uçak + Transfer
Araç Kiralama

Madrid Köklü geçmişin izleri

İber Yarımadası’nın kalbinde, köklü bir tarihin sanatla kaynaştığı, her noktasında İspanyol kültürünü soluyabileceğiniz bir kendt Madrid.

Romalılar tarafından kurulan Madrid, müzeleri, tarihi yapıları ve yeme içme kültürüyle öne çıkan, sıkıcı bir başkent olmaktan kendini kurtarabilmiş, konuklarına her geçen gün daha çok seçenek sunan canlı bir şehir. Boğa güreşinin anavatanıo, başta tapas barlar olmak üzere mütiş bir gastronomik zenginliğe sahip.

Madrid Gezilecek Yerler

Madrid görülmesi gereken yerler…

PLAZA MAYOR (BÜYÜK MEYDAN)
Puerta del Sol’ un hemen yanında yer alan Plaza Mayor (Büyük Meydan) 1619 tarihinde inşa edilmiş bir alışveriş merkezi. Dönemin asilzadeleri 136 binanın 437 balkonuna açılan bir avludan boğa güreşlerini ve engizisyonun yaktığı insanları izlemişler. Bugün ise kentin en turistik merkezi.

PUERTA DEL SOL
“Güneş Kapısı” anlamına gelen Puerta Del Sol şehrin giriş kapısı olarak kabul ediliyor. Aynı zamanda mesafelerin ölçüldüğü sıfır kilometre taşı ve şehrin sembolü aynı heykeli de bu meydanda bulunuyor.

PLAZA DE COLON (Colomb Meydanı)
1885 yılında bir kültür merkezi olarak düzenlenen meydan, halen özelliğini koruyor ve Milli Kütüphane ve Arkeoloji Müzesi’ne ev sahipliği yapıyor.

PRADO MÜZESİ
1819 yılında Kraliyet koleksiyonlarının bir araya getirilmesiyle oluşturulan Prado Müzesi’ nde 12. ve 19. Yüzyılları arası yaşamış Avrupalı ressamların eserleri yer alıyor. Avenida Del Arte (Sanat Bulvarı) üzerinde yer alan müzede El Greco, Goya, Rubens, Botticelli ve Caravaggio gibi sanatçıların paha biçilmez resimleri var. Kaçırmayın!

LAS VENTAS ARENASI
Geleneksel boğa güreşlerine sahne olan Las Vantas Arenası 1929 tarihli. Barajas Havalimanı yolundaki yapı, bu arenada boğa güreşi yapan ünlü matadorların heykelleriyle süslü.

REINA SOFIA MÜZESİ
İspanya Kralı Juan Carlos’ un eşi, Kraliçe Sofia’ nın Müzesi. Dali, Miro ve Picasso’ nun birbirinden değerli eserlerine ev sahipliği yapıyor.

PALACIO REAL
Şehir merkezindeki Gran Via Caddesi ve sonunda yer alan İspanyol Meydanı Madrid’ in en popüler caddelerinden biri. Cadde; ünlü yazar Cervantes’ in heykeline ve Kraliyet Sarayı’ na (Palacio Real) ev sahipliği yapıyor. Saray; 18. yüzyılda inşa edilmiş, sarayın önünde ayda bir yapılan Muhafız Töreni ise çok görkemli.

THYSSEN BORNEMISZA MÜZESİ
1992 yılında açılan Thyssen Bornemisza ailesine ait müze 14. yüzyıldan 20. yüzyıla kadar geniş bir yelpazedeki sanat eserleri koleksiyonunu sergiliyor.
Site Haritası Bizi Takip Edin
Ana Sayfa
Hakkımızda
Paris - Fransa Turları
Seyşeller Turları
Yurt Dışı Turlar
İletişim
Prag Turları
Mauritius Turları
Balayı Turları
Balayı Turları
Maldivler Turları
Tunus Turları
Destinasyonlar
Dubai Turları
Uçak Bileti
Pegasus Hava Yolları
Türk Hava Yolları
web tasarım ve içerik yönetimi