Moskova - Rusya

Saat Farkı : +1 Saat
Para Birimi : Ruble
Dil : Rusça
Telefon Kodu : +7 (495)
Vize : Vizesiz

Moskova - Verdiğimiz Hizmetler

Moskova Turları, Moskova Uçak Bileti, Moskova Otelleri, Araç Kiralama, Transferler, Rehberlik
Uçak Bileti
Otel + Uçak + Transfer
Otel
Otel + Uçak
Uçak + Transfer
Araç Kiralama

Moskova, Güç ve İktidar

Metropoller arasında kentsel yapısını, kimliğini koruyabilmiş ender şehirlerden biri Moskova.

12.yüzyılda küçücük bir kasaba olan Moskova bugün 850 yıllık tarihiyle Avrupa’nın en büyük şehirlerinden biri. Doğu’nun görkemli kenti Moskova, yüzyıllar boyu iktidarın ve gücün simgesi oldu. Günümüzde büyük bir restorasyon ve yeniden yapılanma sürecinin yaşandığı şehir, geçmişinin tüm ihtişamını konuklarına sunuyor.

Moskova Gezilecek Yerler

Moskova görülmesi gereken yerler…

KREMLİN SARAYI
Ülkenin yönetim merkezi olan sarayın sadece bir kısmı ziyarete açık. Devlet Silahhanesi, Patrik Sarayı ve Katedral Meydanın’daki kiliseler gezilebilir. 200 ton ağırlığındaki dünyanın en büyük çanı da Kremlin’de.

ARBAT SOKAĞI
Rengarenk vitrinler, Rus ve dünya mutfaklarının en güzel örnekleri, Paris’i aratmayan şık kafeler…Şehre yolu düşen herkes en azından bir kere bu sokağa uğruyor.

BOLŞOY BALESİ
Dünyanın en tanınmış, en ünlü bale topluluğu. 1780’lerde açılmış, bina yanınca 1825’te yeniden inşa etmişler. Seyirci kapasitesi 2500, görev yapan personel 700’ün üzerinde.

GORKY PARK
Nehir boyunca uzanan kentin en etkileyici parkı.

NOVODEVICHY MEZARLIĞI
Nazım Hikmet, Boris Yeltsin, Anton Çehov, Nikita Kruşçev, Nikolai Gogol, Raisa Gorbaçov ve daha pek çok önemli isim Novodevichy’de yatıyor.

PUŞKİN MÜZESİ
Asurlardan Eski Mısır’a farklı dönem ve medeniyetlerden binlerce eser…Türkiye’den götürülen Truva Hazinesi’de bu müzede sergileniyor.

KIZIL MEYDAN
500 metre uzunluğundaki meydanda Aziz Vasili Katedrali, Tarih Müzesi ve Kazan Katedrali sıralanıyor. Ünlü Lenin Mozolesi meydanın en çok ilgi gören yapısı.

KURTARICI İSA KATEDRALİ
Stalin’in emriyle 1931’de yıktırılan ilk katedral Moskova’nın Napolyon’un ordusundan kurtuluşunun anısına yapılmış. Günümüzdeki ise 1994-97 yılları arasında yeniden inşa edileni.

MOSKOVA METROSU
1953’te yapılan metro 260km.uzunluğunda. Buckingham Sarayı’ndan daha fazla avizenin olduğu istasyonların güzelliği dillere destan.
Site Haritası Bizi Takip Edin
Ana Sayfa
Hakkımızda
Paris - Fransa Turları
Seyşeller Turları
Yurt Dışı Turlar
İletişim
Prag Turları
Mauritius Turları
Balayı Turları
Balayı Turları
Maldivler Turları
Tunus Turları
Destinasyonlar
Dubai Turları
Uçak Bileti
Pegasus Hava Yolları
Türk Hava Yolları
web tasarım ve içerik yönetimi