Prag - Çek Cumhuriyeti

Saat Farkı : -1 Saat
Para Birimi : Çek Kronu , Euro
Dil : Çekçe
Telefon Kodu : + 420
Vize : Schengen Vizesi

Prag - Verdiğimiz Hizmetler

Prag Turları, Prag Uçak Bileti, Prag Otelleri, Prag Havaalanı transferleri, rehberlik, Grup Turları, Bayi Gezileri
Uçak Bileti
Otel + Uçak + Transfer
Otel
Otel + Uçak
Uçak + Transfer
Araç Kiralama

Prag, Masal dünyasına yolculuk

Avrupa’nın en eski ve en güzel şehirlerinden biri olan Prag, ünlü sarayları, kiliseleri, köprüleri ile adeta Bir Ortaçağ kenti.

Daracık sokakları, sarayları, katedralleri, kiliseleri ve farklı mimari tarzların özelliklerini taşıyan yapıları ile kentte, kendimizi bambaşka çağda geziniyormuş gibi hissetmeniz içten bile değil. On bölgeye ayrılmış kentin orta kısmında yer alan ve Mala Strana (Küçük Mahalle), Stare Mesto (Eski Şehir), Nove Mesto (Yeni Şehir) ve Prazsky Hrad (Prag Kalesi) adlarını alan ilk  dört bölge UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alıyor. Bu 866 hektarlık alana yayılan tarihsel çekirdekte 2000’den fazla önemli yapı. 70 saray, 80 kilise ve 35 manastır yer alıyor.

Prag Gezilecek Yerler

Prag görülmesi gereken yerler…

KAREL KÖPRÜSÜ (KARLUV MOST)
Prag’ın ünlü Vitava Nehri’nin iki yakasını birleştiren köprü, adeta bir açıkhava heykel galerisi gibi. Büyük çoğunluğu 18. yüzyılda yapılan toplam 30 heykelin içinden Türkler açısından en önemlisi, sağ taraftaki ikinci heykel. Brokof’ un bu heykelinde üst tarafta üç aziz, altta ise hapishanenin nöbetçiliğini yapan bir Osmanlı görülüyor.

PRAG KALESİ (PRAZSKY HRAD)
Kenti çevreleyen kale Prens Borijov tarafından 870 senesinde yaptırılmış, kaledeki askerlerin nöbet değişim töreni görülmeye değer.

MALA STRANA (KÜÇÜK ŞEHİR)
Meydanında (Malastranske Namesti) küçük butikler, kiliseler, yerel puplar ve lokantaları bulabileceğiniz Mala Strana, aynı zamanda harika bir nehir manzarası da sunuyor.

YAHUDİ MEYDANI (JOSEFOV)
Eski şehirde yer alan Josefov, Avrupa’daki en eski, en ilginç Yahudi yerleşim yeri. Yahudilerin yaptığı sinagoglar (Maisel, İspanyol, Pinkas ve Stranova Sinagogları) ve dünyanın en eski Yahudi mezarlığı görülmeye değer.

STARE MESTO (ESKİ ŞEHİR)
Prag’ın tarihi merkezi sayılan meydan nehrin batı kıyısında yer alıyor. Belediye binası, Jan Huss’un heykeli ve Tyn Klise’si gibi bir çok turistik yapı bu meydanda bulunuyor.

ST.NICHOLAS KİLİSESİ
Barok tarzında yapılmış Mala Strana’da yer alan kilise oldukça dikkat çekici bir mimariye sahip. Yapımı 1756 yılında tamamlanmış olan kilisede çok sayıda resim yer alıyor.
Site Haritası Bizi Takip Edin
Ana Sayfa
Hakkımızda
Paris - Fransa Turları
Seyşeller Turları
Yurt Dışı Turlar
İletişim
Prag Turları
Mauritius Turları
Balayı Turları
Balayı Turları
Maldivler Turları
Tunus Turları
Destinasyonlar
Dubai Turları
Uçak Bileti
Pegasus Hava Yolları
Türk Hava Yolları
web tasarım ve içerik yönetimi