Roma - İtalya

Saat Farkı : -1 Saat
Para Birimi : Euro
Dil : İtalyanca
Telefon Kodu : +39 (6)
Vize : Schengen Vizesi

Roma - Verdiğimiz Hizmetler

Roma Turları, Roma Uçak Bileti, Roma Otelleri, Roma Havaalanı Transferleri
Uçak Bileti
Otel + Uçak + Transfer
Otel
Otel + Uçak
Uçak + Transfer
Araç Kiralama

Roma, Adında Aşk Saklı

Binlerce yıllık geçmişiyle dünya tarihine yön veren Roma, her sokağında geçmişi soluyabileceğiniz bir şehir.

Dünyanın en çok turist çeken şehirlerinden olan İtalya’nın başkenti Roma’nın tarihi M.Ö. 753’lere kadar uzanıyor. Roma İmparatorluğu’nun ve Katolik Kilisesi’nin merkezi olarak süregelmiş geçmişi ile Açıkhava müzesi görünümündeki kent muhteşem tarihi yapılara sahip.

Roma Gezilecek Yerler

VATİKAN
Vatikan, Roma kenti sınırları içinde bulunan, dünyanın en küçük ülkesi. Vatikan’ın en önemli tarihi değerleri San Pietro Bazilikası, el yazmalarından oluşan kütüphanesi, müzeleri ve Sistine Şapeli.

COLOSSEUM VE ROMA FORUMU
Tarihi dev arena 5.yüzyıla dek insanlar, aslanlar ve vahşi hayvanlar arasında, ölümün garanti edildiği gladyatör dövüşlerine sahne olmuş. Günümüze ancak dış iskeleti kalan arena mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri.

CAMPO DEİ FİORİ
Tiber Nehri kıyısında Roma’nın en şenlikli meydanlarından biri Campo dei Fiori… öğlene kadar açık hava pazarı, sonra ise pub, lokanta, pizzacı ve turistlerin hakimiyetine terk ediliyor. Meydanın tam ortasında ise düşünceleri nedeniyle Orta Çağ’da diri diri yakılan Giardano Bruno’nun heykeli var!

İSPANYOL MERDİVENLERİ (PİAZZA Dİ SPAGNA) VE TİRİNİTA DEİ MONTİ KİLİSESİ
İspanyol Merdivenleri aslında Fransız Kralı XV.Louis tarafından 1510 yılında yaptırılan Trinita dei Monti Kilisesi ile Via Sistina arasındaki bağlantıyı sağlamak için yaptırılmış. Gerçekten de merdivenler yılın her gününde gençlerin, turistlerin buluştuğu, oturup sohbet ettiği, şarkı söylediği şehrin en popüler yeri.

NAVONA MEYDANI
Meydan, Campo dei Fiori’ye çok yakın. M.S. 86 yılında inşa edilmiş. Ortasında Mimar Bernini’nin dünyanın dört büyük nehrini (Ganj, Nil, Tuna, Rio) betimleyen çalışması var.

PANTHEON
M.S.119-128 yılları arasında bir tapınak olarak Hadrian tarafından inşa edilen Pantheon, 608 yılında Hıristiyan Kilisesine dönüştürülmüş. Çapı yüksekliğine eşit olan kubbenin tepesindeki 9 metrelik delik, içeri gün ışığı girmesini sağlıyor.

TREVİ ÇEŞMESİ
İnşası 30 yıl süren çeşmenin mimari Nicola Salvi…Yapımına 1732’de başlanmış. Çeşmenin asıl göze çarpıcı kısmı ise tam ortada yer alan Neptün figürü. Küçük bir meydanda yer alan çeşmeye, yıllardır süren geleneğe uyarak para atanların Roma’ya tekrar geleceğine inanılıyor.

ROMA ULUSAL MÜZESİ
Dünyanın en önemli arkeolojik koleksiyonlarına ev sahipliği yapıyor.
Site Haritası Bizi Takip Edin
Ana Sayfa
Hakkımızda
Paris - Fransa Turları
Seyşeller Turları
Yurt Dışı Turlar
İletişim
Prag Turları
Mauritius Turları
Balayı Turları
Balayı Turları
Maldivler Turları
Tunus Turları
Destinasyonlar
Dubai Turları
Uçak Bileti
Pegasus Hava Yolları
Türk Hava Yolları
web tasarım ve içerik yönetimi